شماره تماس: 22879501-021 (10 خط)
شماره واتس اپ : 09199595133

روش های مختلف حذف موهای زاید به وسیله دستگاه های لیزر

روش های مختلف حذف موهای زاید به وسیله دستگاه های لیزر

برای حذف موهای زاید روش‌های مختلفی وجود دارد که در حال حاضر رایج ترین، جدیدترین و موثرترین آن ها استفاده از دستگاه‌های لیزر موهای زاید است. اما با توجه به تغییر ماهیت آن از جنبه درمانی به جنبه اقتصادی، تصورات و ادعاهای اشتباهی ترویج یافته است. لذا گروه مهندسی پزشکی آفرودیت خود را موظف می داند که اطلاعاتی را در این زمینه به پزشکان و استفاده کنندگان از این دستگاه ها ارایه دهد.

بطور کلی دستگاه های مورد استفاده جهت از بین بردن موهای زاید به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

  1. لیزر ها : شامال لیزر الکساندرایت و لیزر دایود
  2. شبه لیزرها: شامل انواع دستگاه‌های IPL/Elight و SHR

همه دستگاه‌های فوق به اسم لیزر شناخته می‌شوند اما باید توجه داشت که دستگاه‌های لیزر متفاوت از آی پی ال ها می باشند. لیزرها تک طول موج هستند و هریک از آن ها با توجه به طول موج منحصربفرد خود دارای عمق نفوذ خاصی می باشد که کاربرد هریک را متفاوت می سازد. اما شبه لیزرها شامل طیف پیوسته ای از نورهای مختلف می باشند. منبع نور در شبه لیزرها، لامپ زنون است.

تفاوت دستگاه‌های لیزر

همانطور که در نمودار فوق مشاهده می کنید هر لیزر طول موج منحصربفرد خود را دارد و تمام نورهای خارج شده از آن دارای همان طول موج مشخص می باشد. اما دستگاههای Ipl/Elight از لامپ های زنون استفاده می کند که طیف وسیعی از نور را شامل می شود. معمولا۴۰۰ تا ۱۲۰۰ نانومتر در هر دستگاه آی پی ال فیلترهای مختلفی تعبیه شده است که با قرار دادن هریک از آن ها در مسیر خروجی لامپ زنون تعدادی از طول موج های مشخص را حذف می کند و طول موج دلخواه را جهت کاربرد موردنظر در اختیار استفاده کننده قرار می دهد. لذا دستگاه های آی پی ال لیزر نیستند و می توان از آن ها به عنوان شبه لیزر  یاد کرد. مزیت آی پی ال اینست که برای کاربردهای مختلف می توان از آن استفاده کرد. اما لیزرها به دلیل تک طول موج بودن  تک کاربرد هستند. پس برای هریک از درمان های حذف موهای زاید، جوانسازی و حذف ضایعات عروقی و ضایعات رنگدانه ای باید از لیزرهای مخصوص هریک استفاده کرد. در صورتی که یک دستگاه آی پی ال با کیفیت تمامی درمان های فوق را با یک دستگاه انجام می دهد.

از طرف دیگر رابطه مستقیمی بین طول موج و عمق نفوذ وجود دارد. هرچقدر طول موج بیشتر شود عمق نفوذ هم بیشتر می شود. دلیل اینکه لیزرهای الکساندرایت در از بین بردن موهای نازک عملکرد مطلوبی ندارند همین موضوع می باشد. لیزر الکساندرایت دارای طول موج ۷۵۵ نانومتر می باشد که برای از بین بردن موهای معمولی مناسب می باشد ولی موهای کرکی که دارای عمق کمتری هستند کاندید مناسبی برای لیزر الکساندرایت نمی باشند. پس بهترین دستگاه برای از بین بردن موهای نازک و کرکی آی پی ال ها هستند که باتوجه به تغییر فیلتر و طول موج می توان عمق نفوذ را به دلخواه تغییر داد.

بنابراین باتوجه به عمق و ضخامت هر مو باید دستگاه مناسب همان را انتخاب کرد.

 

لیزر چگونه باعث حذف موهای زاید می شود؟

نمودار زیر میزان جذب ملانین و هموگلبین را در طول موج های مختلف نشان میدهد.

 

ملانین هدف اصلی لیزرهای حذف موهای زاید می باشد.

نور لیزر تابیده شده توسط ملانین مو جذب می شود و باعث افزایش حرارت در ریشه مو شده و آن را از بین می برد. لذا هرچقدر ملانین مو بیشتر باشد (یعنی مو مشکی تر باشد) انرژی بیشتری را جذب کرده و سریع تر و راحت تر از بین می رود.

نکته قابل توجه دیگر اینست که همان اندازه که موهای مشکی تر جذب انرژی بهتری دارند، پوست های تیره تر هم انرژی بیشتری را در سطح پوست جذب می کنند و احتمال سوختگی و عوارض دیگر را افزایش میدهد.

پس مناسب ترین افراد برای حذف موهای زاید با لیزر کسانی هستند که دارا ی پوست روشن و موهای تیره می باشند. این افراد با دستگاه های با کیفیت معمولی هم جواب رضایت بخشی را دریافت می کنند اما تفاوت کیفیت دستگاه های مختلف زمانی مشخص می شود که افراد با پوست های تیره و موهای روشن تر مورد درمان قرار گیرند.

 

موضوع قابل بحث دیگر برگشت پذیری موهای از بین رفته می باشد. هیچکدام از دستگاههای ذکر شده موها را بطور دائم از بین نمی برند، بلکه تعداد موها را کم می کنند و یا موها را به حالت خواب طولانی مدت می برند. توجه داشته باشید که لیزرها و شبه لیزرها، Hair removal نیستند بلکه Hair Reduction می باشند.

دستگاه های با کیفیت معمولا پس از ۴-۸ جلسه حدودا ۸۰درصد از موها را از بین می برند و فقط حدود ۲۰-۳۰ درصد آنها  برگشت دارند که باید تقریبا هر یکسال  ۱-۲ جلسه لیزر را تکرار کنند .

لذا باتوجه به مطالب بیان شده، نقش پزشک یا اپراتور در تشخیص عمق هدف، نوع پوست و مو و در نهایت تنظیم پارامترهای دستگاه بسیار بسیار مهم می باشد. ولی متاسفانه توجه ناکافی باعث شده است که شاهد عدم رضایت در استفاده از دستگاه های لیزر باشیم. هر روش و دستگاه دارای مزایا و معایب خود می باشد. بهترین نتیجه زمانی مشاهده خواهد شد که اپراتور با توجه به تمام عوامل تاثیر گذار یک یا ترکیبی از چند دستگاه را متناسب با وضعیت هر مراجعه کننده انتخاب نماید. در ادامه به معرفی و بیان مزایا و معایب هر یک از روش های حذف موهای زاید خواهیم پرداخت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Captcha Plus loading...

بستن منو