بررسی روشهای لاغری تهاجمی و غیر تهاجمی
از روشهای لاغری تهاجمی و غیر تهاجمی چه میدانید؟ ما هرآن چیزی که لازم است بدانید را در وبسایت آفرودیت به شما میگوییم.امروزه با تغییر سبک زندگی که نوعا با بی تحرکی همراه می باشد و نیزتغییر نوع و ترکیب تغذیه، چاقی به عنوان یک چالش در حوزه بهداشت و سلامت درآمده است. ناگفته پیداست که چاقی سر منشا و یا تشدید کننده بسیاری ازبیماریها ،همچون بیماریهای قلبی عروقی و اسکلتی است.
منظور از چاقی چیست؟
چاقی به عنوان یکی از مشکلات زیبایی دامنه وسیعی از اقدامات متخصصین این رشته را به خود اختصاص داده است. تعریف چاقی به صورت علمی بر مبنای بی-ام آی (شاخص توده بدنی) است که حاصل تقسیم نمودن وزن بر مجذور قد فرد می باشد .
اگر حاصل این کسر بین 18.5 تا 25 باشد طبیعی و اگربالا تر از 25 باشد اضافه وزن محسوب میگردد. بدون شک رعایت یک رژیم حساب شده و انجام مرتب حرکات ورزشی، پایه و اساس کاهش وزن به حساب میآید. علاوه برآن در موارد نادر، کسانی که بیماریهای متابولیسمی و غددی دارند نیز علاوه بر اقدامات فوق میبایست تحت نظر متخصصین مربوطه نسبت به درمان بیماری زمینه ای خود اقدام کنند. کالری دریافتی اضافه در بدن اصولا به صورت چربی در نقاط مختلف بدن رسوب کرده و باعث ایجاد چاقی میشود. البته نوع چربی و تراکم آن در قسمت های مختلف بدن متفاوت بوده و چربی بعضی از نواحی بدن نسبت به نواحی دیگر در مقابل ورزش و رژیم غذایی مقاوم تر هستند.
چگونه با روشهای لاغری تهاجمی چاقی را درمان کنیم؟
از آنجایی که داشتن اندامی متناسب از مظاهر و معیارهای زیبایی می باشد و نیز افراد چاق نوعا در انتخاب و پوشش لباس نیز معمولا دچار مشکل هستند از سالیان قبل پزشکان با اعمال مختلف جراحی اقدام به برداشتن چربی های اضافی می نمودند که در پی آن با ابداع روشهای لیپو ساکشن، انجام اعمال جراحی های تهاجمی جای خود را به این تکنولوژی داده است. در این روش پس ازتزریق مایعات مخصوص به محل مورد نظر ضمن ایجاد بی حسی ،مخلوطی از چربی ومایع تزریق شده بوسیله میله ای که در داخل بافت چربی فرو می رود، باکمک دستگاه ساکشن (مکنده) خارج میشود. اگر چه این روش نسبت به عمل جراحی کمتر تهاجمی می باشد،لیکن باز هم روشی تهاجمی محسوب گردیده و نیاز به مهارت و دقت بالایی دارد و در صورت عدم احتیاط و دقت لازم ممکن است با سوراخ نمودن جدار پریتوئن وارد فضای شکم شده و یا به اجزا داخلی آن آسیب برساند.
نوعی دیگر ازدستگاههای لیپو ساکشن مجهز به امواج اولترا سونیک بوده و با ایجاد حرارت بافت چربی را تخریب میکند. با ورود لیزر به حیطه کار زیبایی، لیزر به این حیطه نیز ورود کرده و لیزرهای لیپولیز به بازار آمد که تکنولوژی آن از نظر اصول مانند لیپوساکشن بوده لیکن تخریب بافت چربی بوسیله میله ای که سر آن دارای نور لیزر می باشد، انجام میشود و سایر مراحل، همانند روش قبل می باشد.
در انواع جدیدی از این دسته از روشها که لیپوماتیک اینفراسونیک نام دارد چهار چوب کلی همام لیپو ساکشن بوده ولی تخریب بافت چربی در این روش با لرزش میله مخصوص توسط هوای فشرده، در بافت چربی صورت می گیرد .روشهای شرح داده شده فوق تماما تهاجمی بوده و نیاز به سوراخ کردن شکم ، تخریب بافت چربی و کشیدن آن به بیرون می باشد ،در عوض در این روشها مقداربیشتری از حجم چربی را می توان خارج نمود.
معرفی روش های لاغری غیرتهاجمی:
به موازات روشهای تهاجمی و خطرناک روشهای غیر تهاجمی نیز برای لاغری وجود دارند که با تکنولوژی و مکانیسمهای مختلف اقدام به تخریب دیواره سلولها و بافتهای چربی و متعاقبا آزاد نمودن آن به سیستم لنفاوی وهدایت به سمت کبد می نمایند. از مزایای این روشها ،غیر تهاجمی بودن آنها و در دسترس بودن آنهاست،لیکن بعلت اینکه هیچگونه چربی از بدن خارج نمی شود، میزان تاثیر آنها نسبت به روشهای تهاجمی کمتر می باشد. از دیگر مزایای روش های غیرتهاجمی، عدم وجود دوره نقاهت و عدم افتادگی پوست و عدم نیاز به لیفت پس از لاغری است.
در حال حاضر سه تکنولوژی اصلی برای لاغری های موضعی بصورت غیر تهاجمی وجود دارد که عبارتند از:
- کویتیشن آر اف
- کرایولیپولیز
- هایفوی لاغری
روش کویتیشن آر اف پایه امواج اولتراسونیک (امواج سونوگرافی) استوار است. این روش معمولا نیاز به دوره های 8 تا 10 جلسه ای دارد.
روش کرایولیپولیز (کرانوس) بر پایه فریز کردن بافت چربی در دمای پایین انجام می شود که نسبت به روش کویتیشن آر اف نیاز به جلسات کمتری دارد؛ اما دفع چربی در این روش زمان بیشتری طول می کشد.
هایفو همچون کویتیشن بر پایه امواج اولتراسونیک انجام می شود اما یک تفاوت عمده و اساسی نسبت به کویتیشن دارد. روش هایفو از امواج اولتراسونیک کانونی شده استفاده می کند. بنابراین عمق درمان در این روش کاملا مشخص بوده و تاثیر بسیار چشمگیرتری نسبت به روش کویتیشن دارد.
در ادامه هر یک از این روش ها به تفصیل توضیح داده خواهد شد.